Projectoproep ‘Co-creatie in service-learning’
Op vrijdag 21 februari 2025 organiseert het Vlaams Netwerk voor Service-Learning in Hoger Onderwijs (www.servicelearningvlaanderen.be) het netwerkevent ‘Co-creatie en service-learning’. Voor dit evenement zijn we op zoek naar inspirerende voorbeelden van service-learning vakken, projecten, onderzoek, getuigenissen, etc. waarin co-creatie tussen verschillende stakeholders centraal staat.
Is jouw service-learning vak een voorbeeld bij uitstek van hoe je door co-creatie impact kan maken? Kan jij ervaringen delen van hoe studenten en maatschappelijke partners in jouw service-learning project samenwerken? Of heb je ideeën voor de uitwerking van een co-creatief service-learning project die je graag wil aftoetsen met collega’s? Dan nodigen we je van harte uit om jouw vak, project of onderzoek voor te stellen tijdens ons netwerkevent!
Wat? Netwerkevent ‘Co-creatie en service-learning’ georganiseerd door het Vlaamse Netwerk voor Service-Learning in het Hoger Onderwijs
Wanneer? Vrijdag 21 februari 2025, 9u30-16u (met aansluitende receptie)
Waar? Odisee hogeschool, Campus Brussel – Gebouw Hermes (Warmoesberg 26, Brussel)
Voor wie? Docenten, maatschappelijke partners en studenten betrokken bij service-learning projecten en iedereen nieuwsgierig naar de service-learning pedagogie
Wil je je project voorstellen op ons netwerkevenement?
Stuur ons een abstract van max. één A4 met een korte voorstelling van jouw service-learning vak/project en hoe dit aansluit bij het thema ‘co-creatie in service-learning’. Je kan kiezen voor een van volgende formats, waarbij je ook studenten of partnerorganisaties kan betrekken:
- Presentatie: Je geeft een presentatie (eventueel m.b.v. een powerpoint) van 15 à 20 minuten over jouw project en beantwoordt vragen uit het publiek.
- Pitch: Je geeft een korte elevator pitch van 5 à 10 minuten over jouw project (zonder powerpoint of met een beperkt aantal slides). Je luistert daarnaast ook naar de pitches van andere sprekers in jouw sessie en gaat met hen en het publiek in gesprek over de gepresenteerde projecten.
- Workshop: Je organiseert een interactieve sessie van ±1,5u voor een beperkt aantal deelnemers.
- Practice-boost: Je stelt je eigen vak/project voor in een presentatie van ±20 minuten (eventueel m.b.v. een powerpoint) met daarbij specifieke aandacht voor de struikelblokken, uitdagingen, etc. waar je tegenaan loopt. Samen met het publiek maak je een kritische reflectie van jouw project en denken jullie samen na over mogelijke actiepunten.
Stuur je voorstel vóór zondag 24 november naar kaat.somers@ucsia.be